Potpuno funkcionalan klasični Ferrari 250 GTO kreiran od drveta

Više slika

Više slika

Isti ovaj stolar kreirao je minijaturnu verziju Lamborghini Sian ranije ovog leta…

Budući da se na aukcijama prodaje po ceni od 48.4 miliona dolara, Ferrari 250 GTO je van domašaja svih, sem najbogatijih kolekcionara. Baš zbog toga, jedan fan predivnog automobila odlučio je da napravi svoj.  

Vijetnamski YouTuber upravo je predstavio drvenu verziju ikoničnog sportskog automobila, koji je napravio ručno. Predivno kreirani, ne baš savršeno skalirani automobil nije samo za izlog – on je zapravo funkcionalan!

Prošle nedelje, Trương Văn Đạo okačio je video na svoj ND – Woodworking nalog, predstavljajući putovanje njegovog novog vozila, od samog početka, do realizacije. Proces konstrukcije je trajao sedamdeset dana, a YouTuber nam je prikazao svaki korak, uključujući sečenje maske automobila motornom testerom, upotrebu cirkulara i šmirgle za oblikovanje, kao i klesanje finih detalja i nanošenje zaštitnog sloja laka. Priznajemo, ovo nije savršena replika slavnog automobila, ali je bez sumnje veličanstvena!

Trươngov Ferrari nije u celosti napravljen od drveta – zapravo, ispod drvene maske nalazi se metalna šasija, koju je vario noseći japanke, gume, amortizeri i primitivni, ali funkcionalni baterijski pogonski sklop. Zahvaljujući tom poslednjem elementu, automobil se može zaista provozati, mada verujemo da mu fali malo originalnog Ferrari šmeka.

Iako bi drveni 250 GT bio poražen u trci, moramo priznati da je poprilično ekološki svesniji od originalne verzije. Pored električnog pogonskog sklopa, YouTuber je koristio samo drvo koje je odbačeno, nije sekao nova stabla iz šume.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group