Postoji nešto jako interesantno u baznim varijantama egzotičnih modela

Više slika

Više slika

Proizvođači automobila predstavljaju svoje najbolje primerke ogoljene do potpuno baznih varijanti, budžetski prihvatljivijih automobila, koji izgledaju izvanredno…

Iako se gotovo sve marke trude iz petnih žila da kreiraju iskonske modele orijentisane ka sirovim osnovama vožnje, postoje određene varijante koje možemo očekivati u osnovnim specifikacijama, a takvi modeli se uglavnom koriste u profesionalne svrhe i razvijaju se kao delovi velike flote.

Kada govorimo o ovome, mislimo na radne varijante automobila nalik Ram Tradesman ili Opel Corsavan modelima, na primer, ali šta se dešava kada su u pitanju egzotični superautomobili?

Ovakva neusaglašenost je na puno oduševljenje čitave automobilske javnosti veoma česta pojava današnjice, pa makar u digitalnoj formi i donosi nam uvid u izgled skupocenih automobila sa šestocifrenim cenama, pa čak i sedmocifrenih superautomobila, kojima su uklonjene gotovo sve blještave karakteristike, nalik skupocenim točkovima, ofarbanim branicima i zamenjene mat crnim komponentama i starim čeličnim felnama.

Naravno čak i kada biste mogli da poručite jedan super ili hiperautomobil u ovoj formi, to ne bi preterano uticalo na njihovu ukupnu cenu, posebno kada se radi o skupocenim modelima kao što su Bugatti Chiron, Koenigsegg Agera, Pagani Huayra ili čak o nekim relativno pristupačnim, nalik Lamborghini Huracan, Aston Martin DB11 ili Mercedes-AMG GT automobilima.

Pristup kreiranju automobila na ovaj način, učinio bi da vaš skupoceni egzotik izgleda kao da je stao negde u sred postupka popravke. Mada možemo biti zahvalni tome što ovakvi automobili ne postoje u realnosti, ipak je veoma zabavno videti ih u kreacijama Nikite Aksjonova i postaviti ih u rubriku šta bi bilo kad bi bilo, ukoliko je zaravo ikada moguće da se tako nešto dogodi, mada nikada nije potpuno isključeno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group