Poslednje o Mercedesu AMG GT-u

AMG-ov šef Tobias Moers je otkrio nekoliko zanimljivih detalja o Mercedesovom konkurentu - Porscheovoj 911-ici...



Podsetimo, reč je o modelu kodnog imena C190, a očekuje se da će proizvodna verzija nositi oznaku AMG GT. U Mercedesovoj ponudi ovaj model će se smestiti ispod SLS-a, pa ga u jednu ruku i zameniti nakon što ovome prestane proizvodnja.

AMG GT bi tako na kraju trebao da pokreće 4.0 V8 bi-turbo snage oko 500 KS uparen sa automatskim menjačem i zadnjim pogonom. Drugim rečima, u ponudi ne bi trebali da se nađu ni pogon na sva četiri točka, ni ručni menjač. Tokom životnog veka ovog modela mogu se očekivati posebne verzije, uključujući i Black Series.

Prema poslednjim saznanjima ovaj model bi trebao da bude predstavljen na ovogodišnjem pariskom auto salonu ove jeseni, ali pojedini izvori tvrde da će se premijera održati već ovog leta na F1 Velikoj nagradi Nemačke. Na kraju dodajmo da bi na izgled ovog modela veliki uticaj trebao da izvrši 300 SL, ali za razliku od SLS-a GT neće imati tzv. gullwing vrata.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group