Poslednje o Mazda RX-7

Glasine o povratku modela RX-7 kolaju već godinama i svako malo se pojavi neki novi detalj o ovom za sada još uvek službeno nepotvrđenom modelu...


Mazda RX-7 2015


U Mazdi, odnosno pojedini čelnici ovog japanskog proizvođača se tu i tamo čuju da se radi na razvoju na primer nove generacije rotacionog, odnosno Wankel motora, ali bez službenih potvrda da je automobil zaista dobio zeleno svetlo za proizvodnju. 

Autoweek sada javlja da će novi RX-7 na tržište stići 2015. ili 2016. i da će ga pokretati spomenuti novi rotacioni motor sa dva rotora (neki spominju i tri rotora, što bi naravno povećalo zapreminu motora za trećinu) i to najverojatnije u atmosferskoj verziji. Isti bi navodno trebao da ima zapreminu od 1,2 i razvijati snagu od oko 250 KS. Veliki napredak se očekuje na području ekonomičnosti i trajnosti motora i potrošnji ulja. 

Na kraju isti izvor navodi da će se masa ovog automobila kretati između 1.200 i 1.300 kg što bi trebalo da garantuje visok stepen agilnosti i dinamičnosti kakva i priliči jednom sportski nastrojenom dvosedu. Tome će doprineti i modifikovana verzija platforme sledeće generacije modela MX-5 na kojoj bi ovaj model trebao da se bazira.

Dizajn bi trebao da bude jednostavan, ali „mišićav“ i bez retro uticaja. Na kraju dodajmo da bi novi RX-7 trebao da bude dostupan u coupe i cabrio verzijama.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group