Porsche pruža svojim klasicima moderne sigurnosne sisteme

Više slika

Više slika

Nemački brend Porsche nastoji da svoje prethodne modele, ali i njihove vlasnike iznenadi novim i neočekivanim ponudama...

Ne postoji nikakva sumnja da posedovanje klasičnih automobila predstavlja iskonsko zadovoljstvo, ali to takođe označava gubitak svih poslednjih tehnologija, efikasnosti, bezbednosti, a u ovom slučaju i sigurnosti. Porsche je kreirao lek, makar za poslednji deo, pa sada nudi sistem za praćenje vozila iz svih njegovih klasičnih linija sportskih automobila.

Slično GPS praćenju koje je u ponudi sa novijim modelima, Porsche Classic Vehicle Tracking System dolazi na tržište sledećeg proleća za sve modele iz originalne 356 linije i legendarne Carrera GT serije.

Sistem, skriven ispod neodređene tačke unutar retro vozila, upozorava vlasnike i centralu bezbednosnog centra kompanije Porsche ukoliko je vozilo ukradeno ili njego akumulator diskonektovan. Na odobrenje vlansika, sistem kontaktira lokalne vlasti i pruža im informacije o lokaciji, radi lakšeg pronalaženja i spašavanja. Takođe, motor je u mogućnosti da se isključi daljinskim putem.

"U budućnosti, novi Porsche Classic Vehicle Tracking System omogući će nam da ponudimo svojim kupcima bezbednosne funkcionalnosti koje će omogućiti paljenje alarma ukoliko neko pokuša da ukrade vozilo", izjavio je Aleksander Fabeg, direktor sektora Porsche Classic. "U idealnom scenariju, ove intervencije zaustaviće nestajanje automobila u samom startu."

Sa instaliranim GPS senzorima, sistem praćenja omogućen putem aplikacije omogući će vlansicima da priklupljaju informacije o ruti putovanja, geolokaciji, granicama i ograničenjima brzine unutar kojih svako drugo ovlašćeno lice može upravljati vozilom. Na svu sreću, vlasnici mogu onemogućiti sistem radi održavanja i servisnog transporta.

Ideja se zasniva na redukovanju broja ukradenih klasičnih i starijih modela kompanije Porsche, što nipošto nije mala stvar, posebno ukoliko se uzme u obzir da preko 70% vozila ove marke uikada kreiranih u njenoj istoriji i dalje kotrlja svetskim ulicama danas i mnoge od njih su neverovatno vredne.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group