Porsche neće ići ispod Macana i Boxstera

Jedan od glavnih brendova VW grupe je možda trenutno u problemima koje rešavaju, ali daleko od toga da im ide loše sa aktuelnom ponudom modela...

 

Nakon što su postigli rekordnu prodaju u prvoj polovini 2016. godine, kompanija iz Štutgarta ima relativno svežu liniju i ne planiraju da ponude modele ispod određene cene, to jest, ispod modela Macan i 718 Boxster. 

"Definitivno nećemo ponuditi jeftinije modele od onih koje imamo danas", rekao je direktor globalne prodaje Detlev von Platen za Autonews, tokom otvaranja Porsche Experience centra u Los Anđelesu. Ovo je zaustavilo spekulacije o malom crossover modelu, koji je trebao da bude postavljen ispod Macana. 

"Mi smo proizvođač ekskluzivnih sportskih automobila", rekao je von Platen. "Nećemo ništa dobiti pravljenjem jefitnijeg Porsche modela u budućnosti. Nije poenta u kvantitetu, već kvalitetu". 

Porsche veruje da bi osvajanjem jeftinijih ništa narušio vrednost brenda i verovatno su u pravu. Ovo ne znači da će mirovati, pošto je širenje već u planu, ali na drugačije načine. 

Pored električnog sportskog modela, koji je najavljen Mission E konceptom, buduće investicije će "ići ka razvijanju novih servisa koji prate automobile", kao što je pomaganje u pronalasku slobodnog parking mesta i drugo.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group