Porsche kreira nove magnezijumske kartere za svoje klasične 911 modele

Više slika

Više slika

Porsche Classic odeljenje otkrilo je krajem prošle nedelje oživljavanje magnezijumskih kartera za istorijske 911 modele...

Vraćanje ovog dela u proizvodnju znači da vlasnici koji su uništili svoje kartere ne moraju da ih vare više ili tragaju za drugim rešenjima po auto otpadima. Proizvođač će kreirati kartere za 2,0, 2,2 i 2,7 litara velike agregate F i G serije 911 i 912 modela. Ovo znači da će vlasnici automobila od 1964. do 1989. godine od sada nadalje sa lakoćom moći da pronađu novi zamenski blok od magnezijuma za svoja vozila.

Izbacivanje ovih kartera krenulo je nakon ponovnog pokretanja proizvodnje aluminijumskih delova za 911 modele većih agregata iz devedesetih. Kompanija Porsche tvrdi da su se njihovi inžinjeri oslanjali na ovo iskustvo kako bi razvili i proizveli ovaj poslednji proizvod.

Kako bi kreirao aluminijumske kartere, proizvođač je ponovo proizveo trkački agregat iz popularnog 962 modela, koji je dominirao Group C takmičenjem. Tokom ovog projekta, inžinjeri su posmatrali stare nacrte ovog motora, ali njihova frustracija je uskoro postala daleko veća kada su shvatili da ovi nacrti nisu potpuno dešifrovani, tako da su morali da intervjuišu bivše i trenutne zaposlene, kako bi stigli do podataka koji su im omogućili da koriste magnezijumske kartere.

Porsche je izjavio da je za ove ponovo izdate delove rad zasnovan na najnovijim, najrazvijenijim verzijama agregata. Ljudi ove kompanije potom su koristili kompjuterski potpomognuto dizajniranje i dobavljača koji je izlio karter uz pomoć tehnike izlivanja u pesku, nakon čega je korišćena petoosovinska CNC mašina kako bi se ovaj segmet kompletirao.

Prvenac je potom testiran sa najmoćnijom verzijom agregata iz te ere, odnosno 911 Carrera RS 2.7 jedinicom dobrom za 207 ks. Porsche Classic je ovaj agregat postavio na testove izdržljivosti pre nego što ga je u potpunosti rastavio i proučavao svaki njegov segment ponaosob.

Sada je moguće poručti karter iz zalihe od 80.000 komada koji se u Porsche Classic odeljenju, dok proizvođač navodi da kreće sa radom na replikama kartera drugih generacija 911 modela, takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group