Porsche kombi – ideja koja može postati deo naše stvarnosti

Više slika

Više slika

Piter Varga veruje da bi kombi mogao odgovarati brendu, iako nije sportski automobil, ali po svemu sudeći, ne dele svi njegovo mišljenje...

Šef dizajna Porsche brenda izrazio je svoju želju da brend zakorači u svet minivana, potencijalno crpeći inspiraciju iz koncepta Vision Renndienst predstavljenog 2020. godine.

Iako je Porsche najpoznatiji kao proizvođač sportskih automobila, vozila poput Cayennea, Macana, Taycana i Panamere pokazuju da ima volju da se upusti u nove segmente tržišta. Šef dizajna Porsche brenda, Piter Varga, nedavno je izrazio svoje simpatije prema Renndienst kombiju.

"Stvarno mi se sviđa kombi iz 2020. godine", rekao je. Kada je upitan o prikladnosti takvog kombija za brend Porsche, Varga je odgovorio: "Mislim da je prikladan i da se uklapa. To je lep automobil, dobro izgleda, i zašto ne? Kombi kao proizvod, kao ideja, ili koncept za novi automobil, sada je vrlo zanimljiv u kombinaciji sa luksuzom."

Varga je izjavu dao tokom lansiranja novog Macan modela u Singapuru. Uporedio ga je sa Toyota Alphardom i rekao da bi takvo vozilo moglo biti interesantno za brend Porsche.

"Ovde [u Singapuru], na primer, sedite na zadnjem sedištu kombija sa velikim sedištima. To može biti pravi pravac dizajna za kombi. Možda je za Porsche to interesantan novi proizvod. To je moje lično mišljenje."

Ako bi Porsche ikada ušao na tržište kombija ili minivana, ne bi mogao zadržati isti centralni položaj za vožnju kao Renndienst. "Jedino što ne bi funkcionisalo je centralni položaj sedenja za vozača", primetio je Varga. "To jednostavno ne funkcioniše u svakodnevnom životu. Uopšte ništa ne vidite, ne vidite druge vozače. To je sjajan položaj za vožnju trkačkog automobila. Možda možemo dizajnirati kombi sa normalnim položajem sedenja."

I dok je Porsche predstavio Renndienst 2020. godine, dizajnirao ga je i napravio model u punoj veličini 2018. godine. Početkom 2021. godine, član izvršnog odbora Porsche brenda za prodaju i marketing, Detlef von Platen, rekao je da konstrukcija proizvodne verzije kombija nije na dnevnom redu, ističući da "mi jesmo, bili smo, i još uvek ćemo biti proizvođač sportskih automobila."

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group