Porsche dobija zabranu prodaje popularnih linija

Više slika

Više slika

Automoto svet polako se udaljava od motora sa unutrašnjim sagorevanjem zbog njihovog nivoa zagađivanja atmosfere, uporedo grabeći krupnim koracima ka električnoj budućnosti, ali na današnjoj sceni modela performansi jedinice koje pokreće gorivo i dalje su dominantne...

Proizvođači autmobila kao što je Porsche naporno rade kako bi smanjili CO2 emisije, ali nemački brend ipak je napravio nekoliko grešaka tokom prethodnih testiranja svoje 911 linije. Sada su čelnici legendarne kompanije javno izneli da im je naređeno zaustavljanje prodaju različitih vrhunskih modela, zbog bojazni da izazivaju veće količine štetnih gasova od predstavljenih.

Kako svetski mediji navode, brojni Porsche kupci vraćani su nazad iz ovlašćenih predstavništva i nije im dozvoljeno da kupe određene modele. U jednom mejlu, rezignirana mušterija navela je da njegov lokalni diler nije želeo da mu proda 2014 Porsche 911 Carrera 4S automobil sa Sport Chrono opremom zbog uvedenog veta, ali ovo se zapravo odnosi i na brojne druge modele koje je kreirala nemačka kompanija.

Sport Chrono paket je dostupan kao opcioni dodatak koji omogućuje kupcima izbor različitih modova vožnje, uključujući Normal za svakodnevnu, Sport za nešto moćniju i Sport Plus namenjenu trkačkoj akciji.

Predstavnici kompanije potvrdili su da je ovakva zabrana prodaje njihovih modela, kao što su 911, Panamera, Boxster, Cayman i Cayenne, prvi put najavljena novembra meseca prošle godine i da ova restrikcija utiče na pojedine automobile kreirane i testirane između 2011. i 2016. godine.

Porsche trenutno testira softversko ažuriranje koje bi trebalo da popravi ovaj višak izduvnih gasova, ali za sada još uvek nije objavljeno kada će ono biti izbačeno na tržište, niti kada će kupci moći da ga iskoriste.

N.Đ.

Izvor: Carbuzz

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group