Porodični problemi: Tesla Model 3, Y i S umešani u nesreću u Kaliforniji

Nepažljivi i preagresivni vozač može biti okrivljen za ovu nesreću...

Snimci sa kontrolne table objavljeni na društvenim mrežama pokazuju nam tri Tesla modela koji se sudaraju na autoputu u SAD i to je podsetnik da čak ni napredni sistemi za izbegavanje sudara nisu nepogrešivi.

Snimci incidenta su zabeleženi zadnjom kamerom belog automobila (možda Tesle?) koji prikazuje crveni Model 3 kako izlazi iznad crvenog Modela Y da bi ga obišao. Nažalost po vozača ovog Modela 3, tamnosivi Model S je putovao u sasvim levoj traci na autoputu u Kaliforniji.

Vozač tamnosivog Modela S nije mogao pravovremeno da zakoči i sedan završava udarajući u zadnji deo Modela 3, podižući njegov zadnji deo u vazduh pre nego što se odbija u betonsku bankinu u sredini autoputa. Zatim se Model S polako kliza i udara u bok Modela Y.

Incident je izazvao raspravu na internetu o tome da li su sistem vozačke asistencije Autopilot ili beta verzija Tesla potpuno autonomne tehnologije krivi za nesreću. Neki sugerišu da su bezbednosni sistemi crvenog Modela 3 možda usmerili automobil u levo kako bi izbegli udar u zadnji deo Modela Y.

Iako je ovo moguće, smatramo da je verovatnije da je vozač Modela 3 jednostavno pokušao da obiđe Model Y i u tom procesu zaboravio da proveri svoje retrovizore i direktno se izbio na put Modela S. Postoji i šansa da je ceo video lažan, ali izgleda prilično stvarno uprkos niskom kvalitetu.

Bez obzira na to šta je uzrokovalo nesreću, jasno je da čak ni napredni sistemi bezbednosti tri Tesla modela koji su uključeni u nesreću ih ne čine otpornim na sudare, a snimak ističe važnost pažnje prilikom vožnje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group