Popravite sami kaiš koji škripi

Škripavi kaiš je toliko iritantan da može dovesti do ludila...

Osim što može da pukne, kanalni kaiš na automobilu može da bude prilično iritantan ako počne da se čuje. Uglavnom je to škripavi zvuk koji se jako čuje ispod haube i koji zna da bude konstantan. Ako imate ovaj problem i ako se i vama čuje kaiš, onda ćemo vam mi pobjasniti šta treba da radite.

Prvo što treba da uradite jeste da odredite zašto kaiš škripi. Postoje 4 razloga za to. Ako je kaiš star, ako su španeri klimavi, ako kaiš nije dobro postavljen i ako je kaiš previše stegnut ili olabavljen. Prva stvar koju treba da uradite je da prsnete malo vode na svoj kaiš ako škripi. Ako škripa momentalno prestane, to znači da španeri nisu problem i da zvuk dolaz zbog kaiša. Dalje treba da proverite šta se dešava sa kaišem.

Popularni Youtuber ChrisFIx je snimio detaljan klip o rešavanju ovog problema, pa će vam on pokazati kako da proverite i da namestite svoj kaiš tako da se škripanje izgubi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group