Polovni Ferrari 360 ili novi M2

Više slika

Više slika

Oduvek je za sve ljubitelje automoto industirje opredeljivanje između polovnog superautomobila malo starijeg datuma ili nešto manjeg novog modela predstavljalo pravu dilemu, ali te dve stvari su oduvek predstavljale različite svetove...

Uzmite ovaj Ferrari 360 Modena za primer, model koji je prvi put registrovan davne 1999. godine, a dolazi sa cenom do 45.000 funti, koliko je odredila kompanija AutoTrader, što je ujedno cena novog modela BMW M2 u Velikoj Britaniji.

Prodavac tvrdi da je uprkos njegovom godištu, ovaj italijanski superautomobil u idealnom stanju, mada priznaje da je korišćen kao trkački automobil i čak poseduje sigurnosni kavez, sa ostalim sportskim ojačanjima unutar putničke kabine.

Međutim, ovo je savršen ulično legalni automobil koji je održavan na pravi način tokom godina, poseduje servisne knjige, originalni priručnik i dva kompleta ključeva. Takođe, ovo je i najjeftiniji Ferrari 360 u ovoj zemlji, što ga na tržištu čini idealnom investicijom, sa veoma malim kozmetičkim zahvatima u izvedbi tjuning kuće TLC i njegovog vlasnika, koji ga je čuvao tokom poslednjih devet godina.

Tako da, ukratko, ovaj posebni primer, predstavlja pravu postavku stvari kada su takve nedoumice u pitanju, a sada ostaje dilema oko toga, da li je ovaj korišćeni Ferrari koji vredi isto koliko i nemački kupe visokih performansi dovoljno dobar prema donosu cene i kvaliteta.

Mi mislimo da jeste, ali šta je onda sa održavanjem? Da, ono može biti pakleno za jednu od mašina ovog italijanskog proizvođača, ali kada samo pomislite šta sve treba za popravku jednog skupocenog BMW automobila, onda verovatno ni to ne predstavlja pesmicu, osim što je delove za poslednjepomenuti model lakše pronaći. Ovo svakako predstavlja prednost, kako novčanu tako i praktičnu, međutim, garantovano i pored svega, retko ko može da odoleti tome da poseduje jedan od legendardnih 360 Modena automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group