Policija Majami Biča meta kritika nakon što je predstavila Rolls-Royce Ghost patrolni automobil

Policija tvrdi da poreski obveznici nisu platili ni cent za Rolls-Royce patrolni automobil, ali ljudi su i dalje besni.

Mnoge policijske uprave širom sveta vole da se pohvale svojim novim luksuznim vozilima, pa se može razumeti zašto je Policijska uprava Majami Biča mislila da će objavljivanje o njihovom novom Rolls-Royce Ghost automobilu izazvati pozitivne reakcije na internetu. Međutim, automobil je uglavnom razbesneo pratioce, koji postavljaju pitanje šta luksuzno vozilo govori o prioritetima policije.

Uprava je objavila kratak video iz 2012. godine, prikazujući Rolls-Royce Ghost sa policijskom oznakom, opremljen crvenim i plavim trepćućim svetlima. Iako je u objavi navedeno da automobil pripada Braman Motorsu, koji je pokrio troškove projekta, komentatori su brzo kritikovali policiju Majami Biča zbog ovog poteza.

"Šta je ovo, hoće li vas uhapsiti sa bocom šampanjca?" napisao je jedan korisnik Instagrama, dok je drugi izjavio: "Ovde ide sav novac, zar ne." Čak su i korisnici koji su pročitali napomenu policijske uprave da je automobil plaćen od strane treće kompanije bili nezadovoljni, s jednim korisnikom koji je postavio pitanje: "Zar nije bilo ničega drugog što je moglo biti sponzorisano od strane poslovnih partnera što bi zaista pomoglo zajednici?"

Sa svoje strane, Policijska uprava Majami Biča je rekla da je projekat, za koji "poreski obveznici nisu platili ništa," usmeren na promociju zapošljavanja. U izjavi za Majami Herald, šef policije Vejn Džouns rekao je da Rolls-Royce "predstavlja našu posvećenost inovacijama i regrutovanju najboljih i najsjajnijih pojedinaca koji će služiti našoj zajednici."

Prema rečima portparola Policijske uprave Majami Biča, Kristofera Besa, tradicionalne metode regrutovanja "više nisu dovoljne za rešavanje različitih potreba i aspiracija sledeće generacije profesionalaca u oblasti sprovođenja zakona." Dodao je da upotreba inovativnih i kreativnih alata za regrutovanje "može privući pojedince koji oličavaju vrednosti integriteta, službe i izuzetnosti koje su ključne za našu profesiju."

Iako automobil nije koštao poreske obveznike ništa da se napravi, možda će biti odgovorni za štetu nastalu dok je automobil u posedu Policijske uprave Majami Biča, a grad je izdao sertifikat o osiguranju za Rolls-Royce.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group