Policija jednog malog mesta dobila zabranu pisanja kazni na godinu dana

Policija u malom gradu u državi Arkanzas dobila je zabranu pisanja kazni na godinu dana nakon što ih je mnogo saobraćajaca delilo kao salvete...

Menifi je mesto sa populacijom do svega 302 stanovnika, ali je generisalo masivnih 120.000 dolara u kaznama samo 2020. godine, što je ekvivalent od 400 dolara po stanovniku, uključujući decu i nevozače, ali je moguće i to da je dosta ovih kazni pisano i ljudima koji nisu odavde i nalazili su se samo u prolazu.

Revidiranje Menifijevih prihoda iz 2020. godine obelodanilo je ovu šemu za generisanje novca, koja je u suštoj suprotnosti sa zakonom koji navodi da grad ne sme generisati više od trideset posto sredstava iz saobraćajnih kazni.

„Očigledno je da su policajci pisali daleko više kazni nego što je prosek u zajednicama malim kao što je ova“, izjavio je tužilac Tom Tejtum za THV11 mrežu, objašnjavajući da je Menifi pregazio svoje zakonsko ograničenje od trideset posto za čitavih dvadeset.

Direktor policije, Džon Rendel, tvrdi da ove glavne cifre ne pričaju čitavu priču i da su pojedini prihodi generisani pre dve godine stigli iz nenaplaćenih dažbina i naknada iz prethodnih godina. Međutim, kada je THV11 televizija zahtevala podatke na kojima se vide saobraćajne kazne između januara 2018. i avgusta 2022. godine, brojke su otkrile da je samo jedan policajac napisao 771 kaznu, dok istovremeno, ni jedan od policajaca nije pustio niti jednog vozača samo sa upozorenjem.

Gradonačelnik Geri Grin proglasio je Rendela nesposobnim izjavljujući da je policija ignorisala njegov zahtev o nepisanju kazni za brzu vožnju, odnosno prekoračenje 16 km/h iznad dozvoljenog ograničenja. Međutim, Rendel tvrdi da je on samo radio svoj posao.

„Jedini razlog zbog kog sam morao da trpim njegove teške reči jeste što slepo sprovodim zakone Menifija kome služim“, izjavio je šef policije. Rendel i njegovi policajci trenutno su pod zabranom pisanja kazni u trajanju od dvanaest meseci što je odlična vest za sve ljude ovog mesta koji su u žurbi, ali veliki problem za generisanje gradskog budžeta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group