Policija Hong Konga zaustavila veliki broj superautomobila

Grupa od 45 superautomobila zaustavljena je od strane policije u Hong Kongu tokom prošlog vikenda, što je stvorilo izuzetno interesantan prizor za sve posmatrače...

Vlasti ovog grada startovale su svoju operaciju u sedam sati nedeljnog jutra, zaustavivši vozila nedugo nakon što su primećena u vožnji pri velikim brzinaa duž ekspresnog autoputa Island Eastern Corridor. Policija Hong Konga bila je primorana da zatvori dve saobraćajne trake kako bi zaustavila svaki pojedinačni model iz ove neobične grupe.

Odbornik Istočnog distrikta Derek Ngai Čhi-ho, izjavio je South China Morning Post publikaciji da su stanovnici okolnih mesta podneli žalbe zbog velike buke za koju se verje da je izazvana trkačkim automobilima.

“Ovo se dešavalo već neko vreme i posebno je postajalo ozbiljno nakon ponoći ili tokom sitnih noćnih sati vikendima i praznicima. Problem je postajao sve veći, toliko da je odbor čitavog okruga morao da zaseda”, izavio je Ngai.

Grupa superautomobila sastoji se primarno od brojnih Lamborghini, Porsche i Ferrari modela, ali je u nju uključeno i nekoliko Nissan GT-R, McLaren modela i jedan Mercedes AMG GT S. Među automobilima koji su zaustavljeni uključeni su Murcielago SV, Aventador SV ofarban u Verde Ithaca, zejedno sa dve Aventador SVJ jedinice.

Lokalni mediji taođe navode da je jedan od Nissan GT-R automobila odšlepan sa mesta zaustavljanja zbog sumnje da je ilegalno modifikovan. Policija je izdala saobraćajnim detektivima naređenja da je preostalih devet modela potrebno detaljno istražiti i pretresti, pre nego što im bude dozvoljeno da se vrate u saobraćaj.

Izveštaji policijske uprave Hong Konga navode da su slučajevi ilegalnih uličnih trka porasli za 40% na 139 u prvih 11 meseci prošle godine, u poređenju sa 99 prijavljenih slučajeva tokom čitave 2019. godine. Policijske patrole takođe su izdale 3 procenta više kazni zbog brze vožnje samo tokom januara meseca prošle godine u poređenju sa 2019.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group