Policija Dubaija sada ima i McLaren MP4-12C

Najnovije patrolno vozilo koje imaju na raspolaganju službenici policije u Dubaiju je McLaren MP4-12C. Ovaj superautomobil pridružio se skupocenim modelima Ferrarija, Lamborghinija, Aston Martina, koji se već nalaze u policijskoj garaži u tom gradu.

Flota službenih automobila policije Dubaija, koja više podseća na kolekciju super-sportskih automobila nekog bogataša, dobila je novog člana.

Nakon Lamborghinija Aventador, Ferrarija FF, Mercedesa SLS AMG, modela Bentley Continental GT Coupe i najskupljeg od svih, Aston Martina One-77, u Dubai je stigao još jedan vredan primerak. McLaren će se na ulicama pojaviti beloj i zelenoj boji koja je karakteristična za policiju ovog grada.

Poput drugih sličnih modela, očekuje se da će i ovaj superautomobil više služiti u turističke svrhe nego što će biti korišćen u jurnjavi za onima koji budu kršili zakon.

Podsećamo, reč je o automobilu vrednom oko 300.000 evra, koji je opremljen 3.8 litarskim V8 motorom sa 625 ks (460 kW) i 600 Nm i koji može da razvije 329 km/h.

Izvor: B92

 


Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group