Policajci slupali svoja patrolna vozila tokom ulične trke

Dva policijska automobila slupana su u Vašingtonu nakon trke organizovane između dva policajca…

Prema navodima lokalnih medija, dva policajca koja su učestvovala u trci jedan protiv dugoga startovali su na Ankostia Aveniji nadmećući se dalje prosečnim brzinama od oko sto kilometara na čas. Video snimljen odmah nakon udesa prikazuje dva patrolna vozila priljubljena zajedno, dok je jedan od njih probio drvenu ogradu kuće kraj puta.

Iako šteta nastala tokom ovog udesa deluje bezazleno, lokalni mediji naglašavaju da su oba vozila potpuno rashodovana.

"Juče su dva 6D patrolna automobila potpuno uništena nakon što su policajci odlučili da umesto borbe protiv kriminala, patroliranja krajem ili ojačavanja lokalne zajednice postanu učesnici trke ubrzanja", izjavio je komandant 6D stanice, Duria Heberbulahova, u javnoj izjavi za medije. "Šta ovo govori o svim članovima našeg odeljenja, koji su potpuno posvećeni svom radu i zadacima, naporno se trudeći svakoga dana kako bi napravili razliku. Ovo nije fer prema bilo kome od nas."

Sva četiri policajca koja su se upustila u trku kao vozači i kopiloti relativno su novi u vašingtonskim organima reda. Niko od lokalnih zvaničnika nije se oglasio povodom ovog incidenta uprkos pritiscima koje mediji stvaraju, niti objavio mere vezane za status zaposlenih policajaca koji su u njemu učestvovali.

Heberbulahova je izjavila Fox 5 DC televiziji da ona smatra kako komandujuće osoblje mora imati ozbiljan razgovor sa ovim policajcima i objasniti im koje sve opasnosti vrebaju iza brze i riskantne vožnje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group