Polazniku pilotske škole otkazao motor tokom samostalnog leta

Brajan Parsli je poleteo iz Konkorda u 1968 Cessna 150J modelu aviona radi dugog solo leta preko Južne Karoline...

Na oko 670 mertara nadmorske visine i na 14,5 kilometara od piste u rodnom gradu, motor na Cessna avionu je naglo stao sa radom. Sa svega 457 metara na rasplolaganju, nije bilo nikakve šanse da stigne jedrenjem do aerodroma, tako da je ovaj mladić odlučio da prinudno sleti. Sam Parsli je u intervjuu datom lokalnim medijima objasnio šta mu je prolazilo kroz glavu kada je njegov avion izgubio snagu.

"Prvih deset sekundi sam bio u panici, gotovo u neverici, pitajući se da li se ovo stvarno dogodilo. Mogao sam čuti svoj umirujući ton pun samopouzdanja kako kreće da menja stvari, ali nakon deset sekundi sam znao da sam suočen sa zastrašujućim zadatkom i odjednom je čudna stvar počela da se dešava jer sam počeo da tragam pogledom okolo kako bih ugledao bilo kakvo polje ispod sebe. Predamnom je bio izbor, ali kada sam rekao 'u redu, spustiću se ovde', sve nadalje delovalo je kao vantelesno iskustvo na neki način, uprkos tome što sam kroz ovu situaciju potpuno svesno prošao, posle čega je pokrenut autopilot, odnosno moje mišićno pamćenje."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group