Pola veka modela Toyota Corolla

Više slika

Više slika

Pre 50 godina kompanija Toyota je prvi put predstavila svoj model Corolla i kako bi obeležila ovu priliku, ona je svom tržištu predstavila ovo specijalno izdanje.

Novi model poseduje retro linije, kako bi što više podsećao na svog začetnika koji je izašao davne 1969. Ova slavljenička serija je bazirana na G Hybrid verziji Corolla Axio, veoma različitog modela od onoga koji je prodavan u Americi, koja takođe poseduje svoje posebno izdanje. Automobil je bio nuđen u biserno beloj ili liskun crnoj boji, sa crvenim i crnim enterijerom od sintetičke kože.

Posebna nijansa crvene je merena elektronskim putem od strane dizajnera ovog proizvođača automobila, kako bi verno reprodukovali taj isti ton koji je postojao na originalu nastalom pre pola veka. Novi model takođe sadrži i retro znakove na kojima se nalaze buketi cveta corolla, po čijem je latinskom nazivu ovaj model dobio ime.

Specijalni model će biti prikazan pored originala na sledećem sajmu klasičnih automobila u hali Makuhari Messe smeštenoj u gradu Čiba. Kupci će biti u mogućnosti da naruče sebi jedan ovakav model putem ovlašćene mreže dilera Toyota Corolla, odvojenih od lanaca Toyopet i Netz, za oko 23.000$.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group