Pokušao da kreira autonomni 508 i završio u kanalu

Do sada smo se već naslušali o vozačima Tesla modela koji ne razumeju koncept ograničenja naprednih sistema za asistenciju tokom vožnje, posebno Autopilot opcije, ali kako se ispostavilo, oni nisu jedini koji pokušavaju da se zavale i malo odremaju u svojim vozilima...

Jedan vlasnik Peugeot 508 modela dokazao je da svako može biti potpuni idiot po pitanju verovanja u ovakve sisteme, koji uključuju asistenciju tokom održavanja trake i adaptivnu kontrolu krsterenja, između brojnih drugih. Na nesreću, on je saznao na teži način da neke stvari jednostavno nikada ne sme da radi.

Kao i kod brojnih sistema, kompanija Peugeot deluje da uključuje senzore kako bi osigurala da vozači i dalje imaju kontakt rukama sa upravljačem, nameravajući da izbegnu upravo ovu vrstu gluposti, ali ovakve opcije nisu dovoljno dobro dizajnirane kako bi nadmudrile jutjubera i plastičku flašu, zaduženu za njihovo onemogućavanje.

Čitav sistem se ponaša baš tako kako možemo očekivati, održavajući automobil na putu sve dok se ne pojave određene komplikacije, nakon čega na spektakularan način otkazuje. U ovom slučaju, automobil je zbunjen i potpuno zatečen, zaustavljajući se daleko van puta, završavajući, u ovom slučaju, kao gazda u kanalu.

Na zadnjem sedištu, vozač ne može biti ništa drugo sem loptice skočice koju automobil baca po enterijeru, definitivno se povređujući daleko više nego što bi to bio slučaj da se nalazio na bilo kom sedištu, vezan pojasom, prirodno.

Ovaj vozač je svakako tražio nevolju, dok je incident koji je stvorio jasan pokazatelj da poruka auto-industrije još uvek nije stigla do kupaca jasno i glasno, tako da oni i dalje ne razumeju ovakve sisteme i to da njihovi sistemi zapravo ne donose punu autonomnu vožnju.

Nije potrebno ni pominjati činjenicu da su, uprkos uspostavljanju nešto veće bezbednosti, ovakvi sistemi itekako podložni zloupotrebama. Zapravo, poslednji izveštaji nagoveštavaju da gotovo sva vozila testirana sa ovim tipom napredne vozačke asistencije mogu biti prevarena, dozvoljavajući vozačima da se opuste, skinu ruke sa volana i zavale se u sedištu ili pređu na drugo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group