Podsetimo se neverovatnog ruskog Bentley tenka

Dodavanjem Bentayga modela svom asortimanu, kompanija Bentley je pre nekoliko godina ponudio mašinu sa kojom svi oni ljudi dubljeg džepa mogu otići bilo gde, obećavajući isti nivo luksuza koji očekujemo od svih drugih automobila sa njenim potpisom…

Ipak, to nije zaustavilo grupu Rusa, koji su kreirali svoj modifikovani Bentley Continental GT, koji može savladati sve off-road staze poput tenka, bukvalno. Predstavljamo vam Ultratank, odnosno prvi Bentley model koji se kreće uz pomoć gusenica, za koji ste možda znali, a možda i niste. Popularni ruski YouTube kanal AcademeG izgradio je ovaj tenk uz pomoć Bentley Continental GT modela iz 2018. godine, koji je u potpunosti modifikovan sa svoje donje strane. Ispod Bentley detalja karoserije, nalazi se jedinstveni ram i čvrsta zadnja osovina koja pokreće gusenice, dok ovaj "Tenkley" model koristi svoj originalni motor.

Bentley Continental GT tenk i dalje sadrži OEM volan, mada se njime ne mogu okretati gusenice. Kako biste ih pokrenuli u nekom drugom smeru, morate primeniti kočnice sa unutrašnje strane, što dozvoljava spoljnoj strani da dobije dovoljno snage za taj manevar uz pomoć otvorenog diferencijala.

U vreme snimanja ovog klipa, ovaj Bentley nije još uvek nije bio gotov i lišen svih problema. Jedna od vrata su mu i dalje falila, što je putničku kabinu definitivno činilo manje luksuznom i komfornom u odnosu na original. Tokom svoje prve vožnje, gusenice su spale prilikom oštrih skretanja, a njihovo vraćanje nije bilo nimalo lako.

Kasnije, ovaj tim mehaničara odradio je i određene modifikacije na pogonskom sklopu, kako bi njihov Ultratank imao maksimalnu brzinu od sto kilometara na čas. Ispod teksta možete videti prvi snimak ovog tvrdokornog terenca u njegovoj nedovršenoj fazi, dok na klipu ispod možete uživati u potpuno završenom i unikatnom Tenkley modelu, koji svakako ne predstavlja ništa što smo do sada imali priliku da vidimo i konačno donosi sav luskuz i prednosti koje ovaj brend omogućuje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group