Podsetimo se - Infiniti Vision GT

Više slika

Više slika

Infiniti je čuvena koncept serija koja je ušla u široku proizvodnju 2014., dok je njegov najistaknutiji model Vision GT prvi put predstavljen prošle godine na premijeri igrice Grand Turismo za PS4 konzolu.

Konceptualna mašina Vision GT je tada imala svoje prvo izlaganje van Japana i Kine, zajedno sa još sedam konceptualnih automobila kreiranih za ovu čuvenu franšizu vozačke simulacije.

Infiniti Vision GT poseduje centralni brod menjača, i pogonski sklop koji je smešten sa prednje strane, što mu dozvoljava raspodelu težine 45:55 napred/nazad, i pruža pametnu aerodinamiku koja uključuje kontrolu protoka vazduha ispod šasije, usko sarađuje sa oba difuzora, ali i zadnjim spojlerom, bez ikakvog ometanja besprekornog oblika automobila.

Prototip ovog sportskog automobila je rođen iz globalnog dizajnerskog takmičenja, koje je za cilj imalo kreiranje čistog Infiniti GT automobila, dok je dizajnerski tim iz Pekinga predstavljao pobednički model. Infiniti je jednom prilikom izjavio da je celokupan projekat otišao mnogo dalje od obične dizajnerske vežbe, uključujući i pravilnu kalkulaciju tehničkih karakteristika kao što su aerodinamika i performanse motora.

Konačan rezultat je predivan superautomobil koji i danas izgleda veoma futuristički, i lako može obeležiti ulazak japanske kompanije Nisan u segment izrade njegovog fabričkog modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group