Po čemu 2005 Honda NSX i 2018 Civic Type R mogu biti upoređeni


Kada je proizvodnja originalnog Honda NSX modela prestala sredinom prošle decenije, to je predstavljalo kraj najpoželjnijeg modela performansi japanske kompanije...

Uprkos što je nedavno zamenjen hibrindnim superautomobilom istog imena, originalni NSX i dalje poseduje posebno mesto u srcima svih zaljubljenika u Honda modele, koje bije milionima kilometara na sat. Međutim, da li model sa dvoje vrata od pre 13 godina može da održi korak sa modernim 2018 Civic Type R automobilom?

Zapravo, CarWow je nedavno upario ove modele zajedno kako bi upravo to saznao, a na iznenađenje, otkrio je kako su oni veoma slični.

Njihovo poređenje performansi startuje sa starom, dobrom trkom ubrzanja. Na liniji, nešto lakši NSX poseduje prednost nad Type R modelom i u mogućnosti je odmah da iskoči za nekoliko dužina ispred protivnika zbog svog šestocilindraša sa unutrašnjim sagorevanjem. Međutim, pri većim brzinama, dodatna snaga turbo četvorocilindričnog motora u Type R automobilu, omogućuje kompaktu da ga sustigne i učini rezultat daleko interesantnijim i neizvesnijim. Uverite se sami.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group