Peugeot se vraća u Le Man sa novim Hiper Hibridom

Više slika

Više slika

Peugeot Sport je najavio povratak u WEC trkačko prvenstvo...

Francuski proizvođači automobila nadmetaće se sa brendovima kao što su Aston Martin, Toyota i Scuderia Cameron Glickenhaus u novoj „hypercar“ kategoriji. Nova pravila omogućavaju nadmetanje sa fabričkim trkačkim automobilom ili sa modifikovanom verzijom postojećeg hiperautomobila. Oni takođe najavljuju proizvodnju najmanje 20 uličnih legalnih modela, što znači da ćemo u narednih nekoliko godina na putevima videti i hibridne automobile marke Peugeot.

Peugeot se povukao sa trke izdržljivosti 2011. godine, nakon što je trku 24 sata Le Mana pobedio pomoću 908 HDi FAP LMP1 automobila. Francuzi imaju dugu istoriju takmičenja u Le Manu, pošto su pobedili 1992. i 1993.

„Veoma sam uzbuđen zbog perspektive preusmeravanja veština i strasti svog tima u ovaj projekat,“ rekao je direktor PSA Motorsport Žan Mark Finot. „To je novi izazov i znam da će se naši stručnjaci dobor znaći i da će rešiti sve prepreke i da će ponovo dokazati da su gladni pobede i uspeha.“

Nova klasa će zameniti LMP1 trkačke automobile, sa ciljem da se značajno smanje troškovi koji su uključeni i da se u ovaj sport vrate veliki proizvođači i auto brendovi.

Peugeot Sport nije objavio dodatne detalje, ali je obećao da će to učiniti početkom 2020. godine, tako da ćemo uskoro saznati šta će nas sve čekati u Hibridskim trkama.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group