Palite automobile jednom nedeljno tokom karantina

Zbog karantina, mnogi su zaboravili na njihove metalne ljubimce, a to nikako nije dobro po njih...

Zbog toga što smo izolvani i prikovani u naše domove, nemamo potrebu da palimo naše automobile, pa zbog toga oni veći deo vremena provode na ulicama u stanju mirovanja. Iako neki smatraju da je to dobro po vozila i da se ona tako čuvaju, to zapravo nije tačno.

Automobili su projektovani da se pale često i da se voze, a kada stoje duži vremenski period oni propadaju. Mehaničari savetuju da jednom nedeljno morate paliti vaš automobil ako želite da on bude u besprekornom stanju, a takođe savetuiju i da je dobro da automobil provozate po kraju u periodu od 15-20 minuta.

Prva stvar koja će u vašem automobilu stradati ako ga ne budete palili jeste akumulator, iako je auto ugašen, akumulator se troši, jer održava određene sisteme u vašem automobilu aktivnim. Kada se automobil vozi, tada se akumulator pripunjava, uz pomoć alternatora, pa je zato važno da jednom nedeljno vaš auto provozate, ili makar samo upalite kako bi spasili vaš akumulator.

Takođe je dobro da pustite da auto dostigne radnu temperaturu, kako bi sve tečnosti lepo prostrujale kroz vozilo i na taj način podmazale i održavale sve delove koji se mogu pokvariti. GUume od stajanja takođe mogu stradati, pa je to još jedan razlog zbog kojeg vaš auto treba da provozate jednom nedeljno.

Ako ove stvari budete radili, onda će vas vaš auto verno služiti kada karantin prođe.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group