Pagani i Dainese kreiraju unikatni krov za model Huayra Roadster

Više slika

Više slika

Pagani Huayra Roadster predstavlja pravo umetničko delo, tako da jedino ima smisla da se italijanski brend opredeli za nešto bolje od svega i osigura da njegov krov postane podjednako egzotičan kao i sam superautomobil...

Kako bi ovo izveo, Pagani je udružio snage sa kompanijom Dainese, italijanskim brendom koji je poznat po stvaranju vrhunske opreme za motocikle i pronalaženju načina za kreiranje novih materijala.

Huayra Roadster debitovao je marta prošle godinje, a njegov tvorac tvdi da je lakši od kupe varijante. Ovo je uglavnom zbog mogućnosti izbora izvmeđu dva krova, jednog kreranog od ugljeničnih vlakana i drugog od mekanih tkanina. Iako neko može pomisliti da jedinica od karbonskih vlakana može biti veoma komplikovana za razvoj, mekani krov ovog modela samo zvuči teže za kreiranje nego što zapravo jeste.

Obe kompanije su inspirisane letećim mašinama Leonarda da Vinčija i spremne su da kreraju inovativni i sofisticirani mekani krov. Njihov projekat se zasniva na upotrebi visokokvalitetnih modularnih i elastičnih karbonskih vlakana, materijala razvijenog u pogonima kompanije Pagani. Ova komponenta stoji na mestu uz pomoć aluminijumskih i titanijumskih spojeva, koji se korste u širokom opsegu proizvoda brenda Dainese.

Ovo zvuči veoma komplikovano, ali je u pitanju samo nekoliko tehnikalija. Odeljenje za razvoj kompanije Dainese, zajedno sa brendom Pagani, kreira vlakna u savršenoj kombinaciji otpornosti i fleksibilnosti. Ovo omogućuje materijalu da se savršeno i predodređeno uvija u pojedinim delovima, što omogućuje skupljanje strukture kada nije potrebna nalik origamiju.

Pored uklapanja sa ostatkom izvrsnog dizajna vozila, Pagani tvrdi da će interaktivan način sklapanja mekanog krova, redukovati količinu prostora koji je potreban za njegovo odlaganje i pomoći će dodatnom učvršćivanju karoserije. Na modelu vrednom 2,5 miliona dolara, lako možete prevideti stvari kao što je krov, čak i kada je on mekan.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group