Pagani Huayra BC napada svetski rekord

Više slika

Više slika

Ekstremno limitirani Pagani Huayra BC je spreman za svoj debi na južnoj hemisferi i World Time Attack izazov sredinom oktobra u Sidneju.

Prvi put otkriven u martu ove godine na sajmu automobila u Ženevi, the Huayra BC je ograničen na svega 20 jedinica u formi kupea, i predstavlja vrnuhac Huayra opsega, sa oko 789 konjske snage koje dolaze iz twin-turbocharged šestolitarskog motora.

Tokom ovog događaja u kome se obaraju rekordi, automobil će biti izložen u pit zoni petka 15. i subote 16. oktobra i što je najuzbudljivije, nastupa na stazi u Sydney Motorsport parku sa Keiči Tsuičijem za upravljačem.

Poznat kao "Kralj Drifta", Keiči je jedan najkompletnijih japanskih vozača sportskih automobila i završio je na podiju trke 24 časa Le Mans. Stoga se on nameće kao savršen čovek koji može da odvede model Huayra BC pred očima raspevanih gledalaca do njegovih krajnjih granica.

Nazvana po Beniju Kaioli, prvom kupcu kompanije Pagani, Huayra BC nije mnogo snažnija od standardnog modela ovog automobila, ali je opremljena novim aerodinamičnim delovima koji mu značajno pospešuju pritisak na tlo. Šta više, BC verzija je mnogo lakša od "normalnog modela, sa težinom od svega 1.218 kilograma uprkos tome što okolo vozika masivni šestolitarski motor sa duplim turbo punjenjima i 12 valvi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group