Otkriveno blago napuštenog BMW predstavništva u Španiji

Brojni klasični BMW modeli i drugi automobili nedavno su otrkiveni u jednoj radionici napuštenog predstavništva u španskoj Taragoni...

Predstavništvo je servisiralo lokalno sve dok nije prestalo sa radom negde oko 2010. godine. Od tada, njen vlasnik je premestio svoju kolekciju nagomilanih vozila na jednu lokaciju, sa vozilima koja variraju od svakodnevnih pa do potpuno neverovatnih primeraka. Ekipa youtube kanala M539 Restorations posetila je ovo skladište i snimila preko sat vremena materijala.

Većina vozila prekrivena je potpuno prašinom, tako da njihovu boju nije lako prepoznati bez zavirivanja u VIN oznaku. Na primer, predivna kombinacija zelene na tan boji modela E30 BMW 318i, koji stoji u skladištu od 2008. godine, bila je potpuno neprepoznatljiva bez brisanja prašine i prljavštine koja se godinama akumulirala. Odmah do ovog automobila nalazi se E30 325i Cabriolet sa svega 25.929 pređenih kilometara od kada je izašao iz fabrike. U kolekciji se nalazi i BMW 850i E31 napajan moćnim V12 motorom.

Pravi dagulj čitave kolekcije predstavlja E28 BMW M5 jedinica, ušuškana iza kutija Vespa delova. Kao deda svih super sedan modela današnjice, ovaj M5 plasiran je na tržište kao predstavnik svih brzih modela sa četvoro vrata koje možemo videti danas i bio je najbrži proizvodni sedan  na svetu kada je izbačen zahvaljujući njegovoj ravnoj šestocilindričnoj jedinici sa 286 ks i 3,5 litara zapremine.

Ovaj posebni primerak preživeo je ozbiljan udes koji je oštetio levu stranu, gde su iskrivljeni B stub, prednja i zadnja vrata, što njegovu popravku može učiniti prilično komplikovanom za svakoga ko se upusti u ovaj projekat. Svega 2,241 primeraka E28 M5 modela kreirano je u seriji, tako da čak i oštećena, ova jedinica i dalje može predstavljati odličnu kupovinu i projekat za svakog pravog ljubitelja.

Sudbina ovog M5 modela podeljena je sa brojnim drugim vozilima iz kolekcije, uključujući E30 M3, kome je motor zamenjen, ali je njegov vlasnik preminuo pre nego što je mogao da ga pokupi. Nemačka nije jedina zemlja koja je predstavljena u ovoj kolekciji, jer se direktno preko puta prašnjavog 318i modela nalaze dva italijanska pastuva, Lancia Gamma i Alfa Romeo GTV6. Tu je takođe i nekoliko motocikala, Seat 131, NSU Rotary, Citroen Mehar, pa čak i Jeep Cherokee.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group