Otpisani super klasik kao velika prilika za svakog kolekcionara

Cene polovnih Porsche Carrera GT modela porasle su više nego duplo tokom poslednjih 18 meseci, što znači da je sada gotovo nemoguće kupiti jedan za manje od milion evra...

Jedan posebni Carrera GT, trenutno listovan putem jednog od najpopularnijih svetskih onlajn prodavaca, kompanije Copart, verovatno predstavlja jedini model na svetu koji je trenutno moguće kupiti za šest cifara. Ovome doprinosi to što, kako nam fotografije otkrivaju, ovaj automobil poseduje prilično velika oštećenja na prednjem delu. Tačnije, na ovoj mašini stradali su prednji levi far, prednji branik i hauba, dok bilo kakva druga oštećenja nisu vidljiva.

Međutim, uz nešto više kopanja po Rennlist forumu, moguće je otkriti da se ovde radi o automobilu koji je posedovao jedan njegov član, a kako on tvrdi, nakon incidenta u servisu su zaključili je napukla i cev podrama kreirana od ugljeničnih vlakana. Očigledno, ovo predstavlja veoma ozbiljan strukturni problem i verovatno zbog toga je osiguravajuće društvo njegovog vlasnika odlučilo da potpuno otpiše ovaj automobil.

Blaža oštećenja cevastog rama ne znače automatski da je ovaj Carrera GT potpuno nepopravljiv, ali popravka ovakve štete može biti veoma skupa i kompanije koje se bave krpljenjem delova od ugljeničnih vlakana prihvataju projekte sve dok pukotina nije preterano masivna, tako da ovaj segment može biti popravljen po pravoj ceni. Kada se uzme u ozbir koliko su skupi Carrera GT modeli postali, čak i šteta od nekoliko stotina hiljada evra definitivno će se pokazati kao mudra investicija za pravog kolekcionara, u zavisnosti od toga koliko će njegova oštećenja spustiti ukupnu cenu, naravno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group