Otkazan Phaeton!

Skandal koji potresa VW grupu sa emisijom štetnih gasova na dizel vozilima, je odneo još jednu žrtvu...

 

Prekinuta je proizvodnja Phaetona, koji nije bio dovoljno profitabilan da bi se nastavila. 

Kako prenosi Reuters, evorpski najveći proizvođač automobila će prestati sa proizvodnjom u Dresden fabrici, gde trenutno 300 od 500 zaposlenih radi na ovom modelu. Prekid će biti već u martu naredne godine. 

"Proizvodnja u Dresdenu će biti prekinuta kao deo restrukturiranja", rekao je direktor operacija u Saxony, Jens Rothe, koji obećava da neće biti otpuštanja. 

Otpuštanja se već očekuju u fabrici, pošto je proizvodnja ovog modela pala na samo 8 automobila dnevno, zbog male tražnje. 

Prestanak je deo velikog plana ove kompanije, koja će otpustiti 600 privremeno zapolsenih u 2016. godioni u fabrikama Zwickau, Saxon. Zaposleni u fabrici Dresden će morati da putuju 120km dalje kako bi radili u drugoj. 

Predstavnici radnika iz Porachea trenutno razgovaraju o mogućnosti prebacivanja nekih od zaposlenih kod njih, barem dok se VW ne izvuče iz problema. 

Phaeton je projekat Ferdinanda Piecha, bivšeg direktora VW-a, koji je košta više od 1 milijarde da se razvije i pokrene, ali nikada nije uspeo da ispuni prodajne ciljeve. Cena za osnovni model je 89 650 € u Nemačkoj, dok je najjeftiniji Audi A8 81 000€. Sa takvom cenovnom politikom, nije ni čudo što nije prošao najbolje. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group