Originalni točkovi sa BMW M1 modela sa cenom od gotovo 19.000 evra

Više slika

Više slika

BMW M1 predstavlja jednog od najunikatnijih modela nemačkog proizvođača i značajnu kreaciju u istorijskom smislu, stoga je potpuno normalno što ovaj ultra-retki sportski model srednjeg motora stiže sa visokom cenom...

Međutim, ono što je još više iznenađujuće, jeste činjenica da se jedan komplet originalnih točkova ovog automobila nedavno pojavio sa cenom prosečnog kompakt modela.

Dobro ste čuli, samo točkovi ove serije mogu koštati gotovo isto kao i čitav model. Postavljena na eBay prodajnoj platformi, ova četiri točka M1 automobila prodaju se po ceni od 18.878,87 evra, što je za dve hiljade evra manje u odnosu na cifru koja je potrebna za potpuno novi Toyota Corolla ili četiri hiljade manje u odnosnu na cenu koju je potrebno izdvojiti za Honda Civic model. Najbizarnije od svega jeste to što pored ogromne cene, ovi točkovi uopšte ne deluju kao da su u dobrom stanju, sa prašinom i prljavštinom koja pokriva gotovo svaku njihovu površinu.

Točkovi takođe dolaze sa originalnim gumama, ali niko ne bi trebalo da polaže nadu u njih i zaista se vozi na njima. Sa svim ovim na umu, postoji velika sumnja da će bilo ko ko kupi ove točkove želeti da ih postavi na svoj automobil, kamoli na svoj lični M1. Ova basnoslovna cena verovatno stoji u okvirima automobilske memorabilije i svetoga grala autoindustrije, pre nego bilo šta drugo.

Ukoliko bi bilo koji vlasnik koji nema pametnija posla bacio ovoliki novac, sa obrascem od 5×120 ovi točkovi bi se bez ikakve sumnje uklopili sa trenutnim Honda Civic Type R modelima, ali ne treba ni pominjati koliko bi bilo opasno voziti na originalnim gumama, koje su zapravo četrdeset milimetara uže od fabričkih Type R modela, dok su zadnje iste širine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group