Omaž McLarenu F1 GTR Longtail

U pauzama pravljenja nekih od najboljih sportskih automobila današnjice, McLaren je napravio omaž jednom od automobila koji je započeo sve, legendarnom F1 GTR Longtail modelu...

 

Baziran je na uspešnom modelu koji je osvojio Le Mans F1 GTR. Longtail je podigao performanse i aerodinamiku na novi nivo kako se takmičenje zahuktavalo među kompanijama. 

U poređenju sa F1 GTR, Longtail je 135 kilograma lakši sa specifičnim izgledom i poznatim, produženim zadnjim delom. Samo deset primeraka je napravljeno, a verovatno najpopularniji je Gulf Racing koji je na slikama. 

Šasija 20R je originalno isporučena za Gulf-Davidoff GTC Motorsport tim i završio je drugi na trci 24 sata Le Mansa 1997. godine. Nije uspeo da ponovi uspeh originalnog modela, ali je ostao jedan od najboljih trkačkih automobila koji su se ikada takmičili u trkama izdržljivosti. Sada je u vlasništvu McLarena.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group