Ograničenje brzine na nemačkim autoputevima?

Svako ko je bar jednom prolazio nekim autoputem u Nemačkoj, sigurno je primetio kako pored njega proleću mašine sa preko 250 km/h. Međutim, to bi moglo da se promeni...

Nemački autoputevi su čuveni po nepostojanju ograničenja brzine na njima. To se ne dopada lideru Socijaldemokratske Partije Nemačke Gabrijelu Sigmaru, koji predlaže uvođenje ograničenja 120 km/h na sve autoputeve. Kako kaže, stopa nesreća i smrtnosti na putevima sa ograničenjem je znatno manja nego na onima bez.

Nasuprot ovoj partiji, nemačka automobilska organizacija ADAC tvrdi da Sigmarovi argumenti nisu validni. Oni ističu da su njihovi popularni "autobanovi" dizajnirani u skladu sa najvišim bezbednosnim standardima, i da se svega 11% ozbiljnih automobilski udesa u zemlji desi na njima.

Trenutnu u je u Nemačkoj na snazi ograničenje na 40% posto autoputeva i ono iznosi 130 km/h, što je inače preporučena brzina i na putevima bez ograničenja.

M.D. 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group