Ograničena serija Bentley Continental GT3-R modela

Više slika

Više slika

Ukoliko postoji jedna stvar koja razdvaja Bentley od njegovog rivala kompanije Rolls Royce, onda je to njegovo trkačko nasleđe...

Dok Bentley nije poznat po kreiranju tvrdokornih uličnih vozila za ulice, moćni Continental GT3-R predstavlja način pružanja jednom GT modelu ove kompanije nešto dodatne snage, a jedan od takvih primeraka nedavno se našao u prodaji.

Motor GT kuća postavila je na prodajnu listu jedan od kupe modela ograničene linije i to po relativno niskoj ceni. Ovaj diler za ovaj automobil traži 215.000 dolara, što svakako predstavlja izvanrednu priliku, posebno ukoliko imamo u vidu da originalno, ova serija vredi 339.000 dolara, a ujedno je ograničena na svega 300 jedinica širom sveta. Uglavnom, modeli ograničenih edicija drže svoju cenu, ali je Bentley zabeležio iznenadan pad od 124.000 dolara za samo tri godine.

Sa 300 modela GT3-R automobila ikada napravljenih, samo je 99 njih pronašlo put preko okeana i do drugih kontinenata, što ovaj kupe čini izuzetno retkim, a kako nam se čini, deluje da je on u savršenom stanju. Prodavac nije istakao da li ovaj model uključuje Bell Racing GT3 trkačku kacigu i Breitling GT3 sat. Poslednji košta oko 16.000 dolara, dok svi zainteresovani za Continental model nikako nemaju problem prilikom njegove kupovine.

GT3-R je napajan četvorolitarskim twin-turbo V8 motorom koji generiše 572 ks i 702 Nm obrtnog momenta. Uprkos svojoj velikoj kilaži, ovaj automobil je u stanju da ubrza do stotke za samo 3,6 sekundi i razvije maksimalnu brzinu od 273 km/h.

Kako bi osigurali da GT3-R vlasnici poseduju vozilo koje neće biti slučajno pomešano sa regularnim Continental automobilom, ljudi kompanije Bentley dodali su obilje karbonskih elemenata, besprekorne zelene pruge i nešto agresivniji izgled, približniji GT3 sportskoj varijanti. Enterijer modela je nešto drugačiji i poseduje nekoliko luksuznijih karakteristika, uključujući crnu beluga kožu, sa alkantarom i veliku dozu ugljeničnih vlakana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group