Ograničena serija Audi R8 RWS modela sa zadnjom vučom

Više slika

Više slika

Kompanija Audi predstavila je detaljne cene svoje ograničene edicije R8 RWS modela koji su stigli na tržište...

Opisana kao čistokrvna verzija modela Audi R8, nova RWS varijanta omogućuje pogon iskjučivo na zadnjoj osovini kako bi isporučila oštriji karakter na putu i biće dostupna u svega 999 primeraka širom sveta.

Pretvaranje R8 automobila u sportski model sa zadnjom vučom uključilo je odricanje od pogonske osovine, duplog kvačila i centralnog diferencijala, što je ujedno automobil učinilo lakšim za 50 kilograma u slučaju kupea, odnosno 40 kg kada je reč o Spyder modelu otvorenog krova.

Prvi Audi sa pogonom na zadnjoj osovini sastoji se od posebno adaptirane šasije i vešanja, postavljenih kako bi nadalje učvrstili upravljački karakter, dok elektromehanički upravljač sada, prema navodima, nudi daleko više preciznosti i osećaj sportske vožnje.

Snaga modela dolazi iz petolitarskog V10 motora sa unutrašnjim sagorevanjem montiranog na sredini, koji proizvodi 532 ks i 540 Nm obrtnog momenta i može biti opremljen sa opcionim sportksim izduvnim sistemom. Audi Sport tvrdi da za sprint do stotke, njihov novi model zahteva 3,7 sekundi u kupe i 3,8 u kabrio varijanti, a njihova brzina iznosi 319 km/h, ondosno 318 km/h u slučaju Spyder modela.

Svi modeli dolaze opremljeni veoma izdašnim specifikacijama koje uključuju ekskluzivne devetnaestoinčne točkove, LED prednje farove i štop svetla, sa dinamičnim indikatorima, kožna i alkantara sportska sedišta sa grejačima, kao i obligatorne oznake koje sugerišu da se radi o poslednjem specijalnom i ograničenom Audi Sport automobila.

Kompanija takođe nudi i pun opseg opcija prilagođavanja za sve koji žele da dodaju nešto više ličnog stila u svoje modele Audi R8 RWS.

Cene u Velikoj Britaniji, gde je model premijerno predstavljen, iznose 112.450 funti, koliko je potrebno izdvojiti za kupe varijantu, i 121.140 funti u slučaju Spyder verzije. Audi očekuje da će se prvi automobili pojaviti na ostrvu početkom ovog meseca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group