Novi Tiguan 2015.

Sledeća. druga generacija modela Tiguan će na tržište stići tokom 2015, otprilike sedam godina nakon što je predstavljena prva, odnosno trenutna generacija ovog Volkswagenovog modela.



Poput novog Golfa, novi Tiguan će se bazirati na modularnoj MQB platformi koja će pre svega omogućiti rast dimenzija i veću ponudu prostora unutar putničke kabine, kao i veću zapreminu prtljažnika. 

Konkretnije, očekuje se da će međuosovinski razmak biti dugačak oko 2700 mm, a dodatni prostor će se prvenstveno osetiti na zadnjim sedištima, a zapremina prtljažnika će se kretati oko 500 l. Tiguan će i dalje imati pet sedišta ostavljajući tako prostor za potencijalni crossover baziran na konceptnom CrossBlue modelu koji bi na tržište prema nekim nagađanjima mogao stići 2016. 

U svakom slučaju i sledeći Tiguan bi se svojim stylingom trebao ugledati na spomenuti CrossBlue i biće kombinacija njega i linija novog Golfa, koji mu ustvari i čini tehničku osnovu. Kako bi ovaj model mogao da izgleda možete videti na priloženom renderu. U ponudi bi se navodno trebala nalaziti i Escape verzija koja će biti nešto snalažljivija u off-road putem većeg prilaznog ugla, većom zaštitom poda i sl. 

Kupci će moći da izaberu između verzija sa pogonom na prednje i na sva četiri točka, a veličina guma će se kretati do 19 cola. Inače, reč je o novom Haldex 5 sistemu pogona na sve četiri točka, a za sigurniju vožnju kupci će u opcionoj opremi moći da izabru i Volkswagenov DCC sitem prilagodljivog vešanja. 

Motorizacija će biti slična onoj u Golfu, a činiće je benzinski 1,2, 1,4 i 2,0 TSI i diesel 1,6 i 2,0 TDI pogonskem ašine. Upotreba nove platforme će smanjiti masu automobila, ispod 1500 kg, u standardnoj će se opremi nalaziti stop-start sistem i postoji mogućnost ugradnje novog 10-stepenog DSG prenosa, što će sve doprineti rastu ekonomičnosti ovog modela. 

Vrh ponude će verovatno činiti Tiguan R, odnosno ukoliko se pokaže dovoljan interes za njim, a sve verzije će moći da se pohvale visoko kvalitetnim, moderno dizajniranim i bogato opremljenim enterijerom sa obzirom da su u Volkswagenu upravo tu stavku odredili kao jedan od najvažnijih delova novog Tiguana koji će mu dati dodatnu prednost pred konkurencijom.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group