Novi Tesla Tesla Model S Plaid buknuo sa vozačem zaključanim unutra

Najnoviji Tesla Model S Plaid zahvatila je vatra prošle nedelje, manje od mesec dana nakon što je ovaj model isporučen vlasniku...

Zvaničnici Montgomeri okruga u Pensilvaniji, izjavili su u pisanom izdanju da su vatrogasne službe krenule na ka mestu incidenta nakon što je dispičarima prijavljen požar u Haverfordu oko 20:55 časova po lokalnom vremenu. Zbog veličine požara i tipa vozila koje je uključeno, vatrogasna ekipa je primenila dodatne mere opreza.

"Tesla je električno vozilo čiji je pod opremljen sa više od 7.000 baterija koje ga pokreću", izjavili su zvaničnici. "Stoga, naši vatrogasci su morali da preuzmu posebne mere kako bi ugasili vatru u ovim specifičnim uslovima." Dodatno, vlasti ovog okruga naglasile su da ni jedan vatrogasac nije povređen i da je uzrok požara još uvek nepoznat.

Vlasnik ovog vozila još uvek nije javno identifikovan, ali sudeći prema CNBC mreži, njega predstavlja Mark Geragos iz advokatske kompanije Geragos & Geragos u Los Anđelesu, kao i Džejson Setčen iz kancelarije Athlete Defender u Majamiju.

Kako su preneli lokalni mediji preko okeana, vozač je pokušao da otključa vrata u putničkoj kabini svog novog električnog modela, nakon čega je primetio dim koji se širio sa zadnje strane, ali je automobil ostao zaključan. On je bio u mogućnosti da pobegne iskoristivši nekoliko sigurnosnih sistema za otključavanje, pre nego što je njegov novi ljubimac počeo da nestaje u plamenu.

Jedan od advokata iz Geragos & Geragos firme postavio je tvit sa fotografijom automobila u plamenu, tvrdeći da se ovde radi o spontanom paljenju. "Naš klijent je bio zarobljen i jedva je izvukao živu glavu. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa čelnicima kompanije Tesla i za sada smo naišli samo na ignorisanje. Ovo je model nakon bekstva našeg klijenta."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group