Novi modeli Ferrarija će biti hibridi

Direktor Ferrarija Sergio Marchionne je izjavio da će svi Ferrariji koji se budu prodavali od 2019. na dalje, imati neku vrstu hibridne tehnologije...

 

Ovo znači da bi ovaj brend konačno mogao da poveća proizvodnju, koja je u ovom trenutku ograničena CO2 regulativama. 

Ferrari planira da isporuči 8000 automobila ove godina, a onda da polako povećava proizvodnju na 9000 primeraka do 2019, kako prenosi Autonews. Marchionne je rekao da bi Ferrari mogao da prodaje 10 000 do 2025. godine, sa obećanjem fundamentalne promene u način proizvodnje automobila u Maranellu. 

"Ne kažem da će se ovo sigurno desiti, niti mogu da potvrdim, ali je moguće da će naša godišnja prodaja otići na preko 10 000 automobila do 2025. godine", rekao je. 

Dodao je da bi ponuda automobila mogla da se proširi kako bi se pokrila veća demografska grupa, fokusiranjem na više od tehnološkog napretka. Jedan od primerak je GTC4Lusso T, superautomobil sa manjim V8 motorom, koji je "dizajniran da se vozi svaki dan". 

"Izgleda da Ferrari planira da doda još dva modela u svoju ponudu u narednih četiri do pet godina", rekao je analitičar Stuart Pearson iz Exane BNP Paribas. "Ovo bi moglo da bude pozitivno, a u kombinaciji sa fokusom na hibridizaciji, omogućiće Ferrariju da probije granicu od 10 000 automobila godišnje". 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group