Novi Mercedes S-Class na testovima stabilnosti i upravljanja

Novi Mercedes-Benz S-Class predstavlja veoma veliko vozilo, ali kao što nam ovaj video otkriva, on zapravo može biti prilično agilan kada je to potrebno...

Španska publikacija KM77 nedavno je imala priliku da se dokopa jednog S-Class modela i sprovede brojne testove upravljanja i stabilnosti kako bi jasno videli ponašanje ovog modela i njegove performanse. Prvi pokušaj je izveden na poligonu pri brzini od 77 km/h, sa vozačem koji nije bio upoznat sa automobilom, tako da je uprkos njegovim ogromnim naporima da održi model na točkovima prilikom naglih skretanja, linija koja je brebalo da se ispoštuje između krivina više puta bila je pregažena. Bilo kako bilo, publikacija je zaključila da je automobil u suštini ostao potpuno iskontrolisan.

KM77 je na kraju spustio brzinu na 74 km/h i uključivši Sport+ sistem automobila. Ovaj mod je spustio model za 17 mm omogućivši mu da manveriše kroz testove bezbedno i potpuno predvidivo. Ovaj test je ponovljen pri brzini od 76 km/h pod istim uslovima, kao i pri brzini od 79 km/h, a uprkos tome što S-Class nije prošao ni jedan od njih, ostao je potpuno iskontrolisan pored lučnog podupravljanja i udaranja u krivine.

Pri kraju snimka, S-Class je postavljen pred slalom test, na kome je ponovo imao veoma dobre peformanse, dok su ljudi iz KM77 dodali kako je njegovo upravljanje veoma precizno, responzivno i brzo, sa naginjanjem karoserije svedenim na minimum.

Na snimku nije navedeno tačno o kojoj se varijanti ovogodišnje S-Class linije radi, ali možemo sami videti da nije u Maybach seriji modela. Naravno, Mercedes-AMG radi svoj posao sa novim S63 modelom iz S klase, a zahvaljujući prirodi ovog tjunera orijentisanoj ka pefrormansama, njihova jedinica će svakako biti daleko bolja za buduća testiranja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group