Novi Mercedes Benz CLA dobija i karavan verziju


Nismo sigurni koliko nam se sviđa karavan verzija ovog automobila, ali ljubitelji velikih vozila će sigurno biti zadovoljni...

Mercedes CLA je predstavljen pre nekoliko dana, a sada već stižu vesti o novom karavan modelu koji takođe uskoro treba da izađe. Mercedes Benz kompanija odlučila je da vozačima ponudi luksuznu, karavan verziju ovog vozila koja će im omogućiti da prevezu šta god je potrebno. Iz Mercedesa kažu da će ovaj automobil imati ogroman prtljažnik i da će omogućiti da petočlana porodica bez muke stavi sve stvari u njega kada se uputi na daleko putovanje.

Što se tiče dizajna i izgleda automobila, moramo priznati da baš i nismo oduševljeni. Sportska i aerodinamična linija CLA po našem mišljenu gubi smisao kada se na zadnjem delu doda glomazni i masivni krov sa spojenim gepekom. Kada se ovaj automobil posmatra, više deluje kao produženi hečbek, nego kao karavan i zbog toga smatramo da Mercedes nije trebalo ovo da radi. CLA je sam po sebi velika limuzina i iako je veći gepek bonus koji će mnogima značiti, izgled ovog automobila je i te kako narušen.

Ova karavan verzija zadržala je sve komponente iz originalnog CLA modela, tako da se ispod haube nalazi 2.0 litarski motor koji ima 400 konjskih snaga i koji će pružiti gotovo iste performanse kao i sedan verzija.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group