Novi MEGANE R.S TROPHY-R: Novi rekord na stazi Suzuka

Više slika

Više slika

MÉGANE R.S. TROPHY-R je postavio novi rekord na slavnoj stazi Suzuka u Japanu od 2’25’’454, što je za više od 3 s brže od prethodnog rekorda. 

Time je nastavio da niže uspehe nakon što je postavio rekorde na stazama Nordschleife u Nürburgringu i Spa-Francorchampsu u sklopu događaja R.S. Days, što je popraćeno i emitovanjem uživo na YouTube-u i Facebook-u. 

Ovime je ostvaren veliki uspeh u Japanu, koji se može pohvaliti sa desetak hiljada zaljubljenika u TROPHY-R i Renault Sport. Krajem septembra 2019. Japan je bio Renaultovo najveće tržište za R.S. modele, veće i od Nemačke i Francuske, kao i treće najveće za Mégane R.S., iako verzija Trophy tamo još nije ni predstavljena. 

  • Kao uvertira u interes koji je TROPHY-R pobudio u japanskim entuzijastima, početkom godine na stazi Suzuka su sprovedena testiranja kojima je cilj bio da ispune specifične zahteve lokalnih kupaca. 

  • MÉGANE R.S. TROPHY-R je najnovije poglavlje priče koja je započela pre 15 godina, u kojem se nastavlja uspeh slavnih prethodnika, postavljaju novi rekordi kruga u klasi serijskih automobila sa prednjim pogonom kao i kojim se odaje počast Renault Sportovoj predanosti izazovima i performansama. Novi Mégane R.S. TROPHY-R je najefikasniji serijski automobil koji je Renault ikada proizveo.

  • U poredjenju sa Méganeom R.S. Trophy, Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R, pokretan identičnim motorom snage 300 KS veću brzinu duguje smanjenju mase (do 130 kg), zahvatima na aerodinamici i radikalnim izmenama šasije radi boljeg prianjanja. 

  • Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R je na tržišta širom sveta lansiran u ograničenoj seriji. od 500 označenih primeraka. TROPHY-R, najekskluzivnija verzija Méganea R.S., posebno je popularna u Japanu: više od 50 primeraka verzije TROPHY-R, uključujući i neke sa paketom karbonsko-keramičkih kočnica, već je rezervisao Renault Japan. Sretnim vlasnicima će biti isporučeni u prvoj polovini 2020. godine. 

U skladu sa tradicijom Renault Sporta, nova generacija modela MÉGANE R.S. TROPHY-R performanse duguje čistoj snazi. Motor snage 300 KS je preuzet iz Méganea R.S. Trophy, predstavljenog početkom 2019. MÉGANE R.S. TROPHY-R razvijen je kao trkački automobil. Iza njega stoji mala, predana ekipa koja se fokusirala na tri područja: najveće moguće smanjenje mase (do 130 kg u odnosu na Mégane R.S. Trophy bez dodatne opreme), izmene na aerodinamici i radikalne zahvate na osovinama. 

Nakon postavljanja rekorda na stazama Nürburgring i Spa-Francorchamps, Renault Sport se okrenuo novim izazovima.Novi MÉGANE R.S. TROPHY-R je postavio novi apsolutni službeni rekord i podigao letvicu za sve serijske gradske automobile na 5,8 km dugoj stazi Suzuka, koja ima 18 krivina. Rekord, koji je 26. novembra postavio Laurent Hurgon – vlasnik više rekorda koje je postavio u različitim generacijama automobila – je 2’25’’454.

Priča o Méganeu R.S. i rekordima traje već više od 10 godina, pre svega na stazi Nürburgring. Započela je 2008. prvim rekordom u kategoriji serijskih automobila sa prednjim pogonom: Mégane R.S. R26.R napravio je krug oko staze Nordschleife za 8’17’’. Ovaj rekord je Laurent Hurgon srušio tri godine kasnije za upravljačem Méganea R.S. Trophy, sa vremenom 8’07’’97. Tri godine kasnije, prvi put je probijena magična granica od 8 minuta. Mégane III R.S. Trophy-R stazu je prešao za 7'54''36. On je bio i za upravljačem novog Méganea R.S. TROPHY-R kad je na 20.600 km dugom Nordschleife-u postavio novi rekord od 7’40’’100 (odnosno 7’45’’389 na službenom krugu dužine 20.832 km), u trci za rekordom u kojem je svaka nova sekunda sve nedohvatljivija. On je srušio i rekord staze Spa-Francorchamps (2’48’’338), što je popraćeno i emitovanjem uživo na YouTube-u i Facebook-u. Ovog puta je Laurent Hurgon rekord postavio na stazi Suzuka u Japanu. Na drugoj strani sveta, Renault Australija je upravo srušio rekord u klasi serijskih automobila sa prednjim pogonom na 4,95 km dugoj stazi Long Bend Motorsport Park. Za upravljačem serijskog Méganea R.S. TROPHY-R, vozač ekipe Gary Rogers Motorsport, James Moffat, postavio je rekord staze sa vremenom 2'14''316. On se takmiči u prvenstvu TCR Australija sa Mégane-om R.S. TCR kojeg je preradio Vukovic Motorsport. 

MEGANE R.S. TROPHY-R na tržište stiže u ograničenoj seriji od 500 označenih primeraka. Cene se kreću od 55.000 eura u Francuskoj i razlikovaće se u zavisnosti od zemlje do zemlje. 

Stranica R.S. Performance nudi bogatu kolekciju robe (tekstila i dodatne opreme) i delova za Trophy-R, izmedju ostalog i prilagodljive amortizere i skraćene opruge, 6-točkovni sigurnosni pojas Sabelt, „boa“ rukave za hlađenje. Sve će to biti dostupno od sredine decembra na internet stranici https://shop.renaultsport.com/RSperformance/

Upoznajte Mégane R.S. TROPHY-R na https://www.renaultsport.com/-megane-rs-trophy-r-300-2019-.html

Renault Sportovi sportski automobili nastali su na baštini 120 godina iskustva u automobilskim sportovima i 40 godina učestvovanja u Formuli 1®. Renault Sportovi modeli direktno su preuzeli tehnologije razvijene u okviru takmičenja u automobilskim sportovima, plodove bliske saradnje inženjera odeljenja Renault Sport Cars i Renault Sport Racing. Renault Sport uvodi duh automobiliskih sportova u sva događanja koja organizuje za svoje kupce, kao što su R.S. Days.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group