Novi Hyundai Inster: najjeftiniji električni automobil brenda

Novi Inster je u velikoj meri zasnovan na modelu Casper koji se trenutno prodaje u Koreji i navodno će imati cenu ispod 20.000 evra...

Hyundai je najavio svoj prvi električni automobil A-segmenta, Inster, uoči njegovog predstavljanja na Međunarodnom sajmu mobilnosti u Busanu u Koreji krajem juna.

Novi model je u velikoj meri zasnovan na modelu Casper koji se prodaje samo u Koreji, do te mere da će u Koreji nositi oznaku Casper Electric, dok će na globalnim tržištima biti poznat kao Inster. Hyundai kaže da ime potiče od reči ‘intimate’ (prisno) i ‘innovative’ (inovativno) i tvrdi da će novi EV "postaviti nove standarde u pogledu dometa vožnje, tehnologije i sigurnosnih funkcija, redefinišući ono što kupci mogu očekivati od vozila u ovoj klasi."

S obzirom na to da je model zasnovan na Casper automobilu, nije iznenađujuće što deli mnogo toga u pogledu oblika sa malim krosoverom. Okrugla LED dnevna svetla su vidljiva napred, dok pixel-grafički pokazivači pravca takođe privlače pažnju. Inster takođe deluje malo veći od Casper modela, iako to nećemo znati sigurno dok ne bude potpuno otkriven za tri nedelje.

Teaser slike prikazuju Insterov priključak za punjenje napred, a može se videti i kako stoji na zanimljivim četvorokrakim točkovima. Kao i Casper, ima crne obloge oko blatobrana, a mali EV je prikazan sa setom krovnih nosača.

Iako je ukupni oblik novog modela sličan Casper automobilu, napravljene su brojne promene na zadnjem delu. Na primer, LED zadnja svetla su redizajnirana i sada imaju jednostavniji piksel dizajn kao Hyundai Ioniq 5 i Ioniq 6. Velika oznaka ‘Inster’ se takođe može videti na prtljažniku.

Hyundai još nije objavio fotografije enterijera Instera, ali špijunski snimci pokazuju da će pozajmiti mnoge elemente iz modela Casper, uključujući digitalni instrument klaster, veliki centralni ekran za infotainment i masivan trokraki volan.

Nedavni izveštaji tvrde da Hyundai cilja cenu ispod 20.000 evra za Inster, čineći ga najjeftinijim električnim automobilom marke. Automobil će pokretati integrisani pogonski modul koji dobavlja BorgWarner, iako detalji o snazi nisu poznati. Hyundai takođe još nije pružio detalje o baterijskom paketu i dometu vožnje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group