Novi detalji prelepog EMotion EV modela

Više slika

Više slika

Nakon problema povezivanih sa linijom Karma, Henrih Fisker se vratio sa izazivačem Tesla Model S automobila, modelom EMotion EV...

Različiti izveštaji potvrdili su nam da ovo električno vozilo, kao što se i očekivalo, poseduje prelazni opseg od 650 kilometara sa jednim punjenjem i dolazi sa startnom cenom od 129.000 dolara. Isti navodi donose informacije da EMotion takođe poseduje sav neophodni hardver i softver koji vozačima ikada može da zatreba.

"Ja pokušavan da pomerim granice automobilskog dizajna napred, bez gubljenja svega što volimo vezano za oblik naših ljubimaca", rekao je Fisker.

Još neke od najistaknutijih EMotion karakteristika uključuju ukupnih 700 ks, Pirelli gume na točkovima od 24 inča, pogon na svim točkovima, koji je sada norma u električnim vozilima, pet Quanergy senzora autonomne vožnje, maksimalnu brzinu od elektronski limitiranih 250 km/h i obilno korišćene karbonske i aluminijumske komponente.

Po pitanju tehnologije, EMotion poseduje nekoliko trikova u rukavu, elektronski podesiv krov sa četiri aktivne zone, dok je samo vozilo približno iste veličine kao Model S, što iznosi 4.87 metara u dužini i 1,52 metara u visini vozila.

Fisker tvrdi da njegov EMotion poseduje litijum-jonske baterije koje omogućuju vozilu da dostigne prelazni opseg od 205 kilometara za samo devet minuta punjenja. Međutim, on takođe poseduje i pakovanje čvrstih baterija, za koje je nedavno osiguran patent, a one umnogome smanjuju vreme punjenja, povećavaju opseg i bezbednost vozila.

"Kupci žele izbor prilikom kupovine automobila", rekao je Fisker. "Mi verujemo da postoji obilje prostora za sve koji dolaze, posebno u polju električnih automobila."

EMotion bi trebalo da stigne na tržište do kraja sledeće godine, a ukoliko vozilo ostane na svemu što Fisker tvrdi, on će itekako nastupiti kao iskonski rival Model S automobilu kompanije Tesla.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group