Novi DeLorean DMC-12

Dolazak novog Deloreana je neminovan, a kompanija iz Teksasa nazvana DeLorean Motor Company se sprema da ga otkrije naredne godine, sa istim imenom, ali novim detaljima...

 

Unikatan izgled ovog automobila od nebrušenog čelika, kao i atributi koji su ga napravili legendom će ostati nepromenjeni. Osnova će biti osvežena i unapređena sa modernim delovima i detaljima, pa će automobil biti u skladu sa današnjim zahtevima kupaca. 

Nakon što je vlada odobrila proizvodnju manjeg obima, ova kompanija će uskoro početi sa sastavljanjem DMC-12 modela, obnavljanjem polovnih vozila i proizvodnjom novih delova. Očekuju da proizvedu oko 300 primeraka iz delova koje su za sada uspeli da skupe, a u planu je i dalje potražnja za polovnim automobilima. 

Šasija se originalno napravljena od čelika i ojačana epoksi smolom koja je štitila od korozije, ali je ona propadala vremenom, pa su šasije ostale na milost i nemilost spoljih uticaja. Unapređeno rešenje će zameniti originalnu ideju sa NOS šasijom, koja će biti zaštićena od korozije novim metodama. 

Točkovi DeLoreana će biti zamenjeni sa 17 i 18 inča felnama koje će ostaviti više prostora za unapređeni sistem kočenja. Ovo je nešto što je bilo neophodno, pošto kompanija planira da ponudi ovaj automobil sa snagom koja će duplirati onu koja je dolazila iz originalnog 2.8 V6 motora. 

Prema Jalopniku, očekuje se najmanje 260ks, a kompanija trenutno razgovara sa tri potencijalna dobavljača, dva iz Amerike i jedan strani, a prvi pik je V6 sa snagom od 300 do 400ks. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group