Novi Buick Regal poseduje aktivnu haubu za zaštitu pešaka

Više slika

Više slika

Kompanija General Motors nastoji da pomogne prevenciji povreda pešaka i smrtnih slučajeva u Evropi sa aktivnim sistemom haube, koji je primenjen na svim vozilima kreiranim od 2007. godine...

Sada, deset godina kasnije, ovaj sistem dostupan je na severnoameričkom i južnokorejskom tržištu, počevši od pre nekoliko dana, u Kini takođe, gde su svi modeli GM grupacije opremljeni njime, u standardnom paketu modela Regal, modelu na ostalim delovima planete poznatijem kao Opel/Vauxhall Insignia ili Holden Commodore.

Ideja smeštena iza ovog sistema veoma je jednostavna i koristi pirotehničke aktuatore koji podižu zadnju stranu haube nagore za oko 10 cm, u samo nekoliko milisekundi, kako bi veoma efektno ublažili udarac i smanjili ozbiljnost povreda koje automobil prilikom udara može naneti pešacima. Aktivna hauba razvijena je od strane kompanije General Motors u saradnji sa šest proizvođača i dobavljača auto opreme, a potpuno je funkcionalna pri brzinama od 25, do 48 km/h.

"Ukoliko uzimate u obzir samo evropsko tržište, na kome je kompanija GM predstavila ovaj sistem pre tačno deset godina, osetili smo značajno smanjenje kobnih ishoda za čak 50% tokom poslednje decenije", izjavio je glavni inžinjer i projektant sistema aktivne haube Vahaj Husein. "Predstavljanjem ove karakteristike u Kini, mi se nadamo identničnim rezultatima na tržištu ove dalekoistočne zemlje."

Pored ove tehnologije aktivne haube, nova generacija Buick Regal modela biće ponuđena sa asortimanom vozačkih sigurnosnih sistema, kao što su detekcija pešaka, sigurnosno kočenje nakon i pre samog sudara, adaptivna kontrola krstarenja, ESP, kontrola kočenja u krivinama, aistencija pri startovanju na usponima, praćenje pritiska, EEPO regenerativni kočioni sistem, između ostalih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group