Novi BMW X4 ili Mercedes GLC kupe

Više slika

Više slika

Od trenutka kada su prvi put u javnost procurele fotografije novog BMW X4 modela, nismo mogli da se ne pitamo koji nas drugi model neodoljivo podseća na bavarskog grubijana...

Ovo je bio prilično težak postupak, ali smo, kao uvek, posle kraćeg vremena zavirili u komšijsko dvorište.

Sada, kako bismo izbegli optužbe da sve zasluge za kreiranje potpuno novog kupe SUV opsega pridajemo trokrakom taboru, moramo napomenuti da je zapravo BMW originalno zadužen za stvaranje jednog od najomraženijih segmenata u svetu automobilizma.

Sa svim ovim na umu, razdaljina između interneta i stvarnog sveta je najveća moguća, jer ovaj posebni sab-segment terenskih vozila poseduje ogomnu komercijalnu popularnost širom planete, što nas svakako podseća da ne uzimamo negativne komentare iznesene onlajn zdravo za gotovo.

2019 BMW X4 je sada dosta veći, lakši i poseduje potpuno novu tek opremu koju možemo očekivati od premijum terenaca poslednje generacije. Daleko važnije naravno, jeste to što novi X4 predstavlja poslednju reinterpretaciju SUV Coupe segmenta i onoga kako bi njegovi modeli trebalo da izgledaju, skrivajući sve ishitreno trapave proporcije ispod veoma elegantne karoserije.

Za sada, jedini proizvođač koji je pokušao da popravi izgled terenaca sa nešto aerodinamičnijom konstrukcijom krova, jeste Mercedes, sa svojim linijama GLE kupe i GLC kupe, do kojih je poslednja označena kao glavni pandan BMW X4 automobilima. Prema svemu sudeći, samo su dizajneri ova dva brenda u mogućnosti da učine automobile ove inovativne klase boljim nego ranije.

Iz ovog razloga, ne preostaje ništa drugo, no da uporedimo ova dva arhineprijatelja i pokušamo da odredimo koji je od njihova dva automobila vredan većine naših glasova.

Već na prvi pogled postaje jasno da ova dva modela poseduju izvorne dizajnerske karakteristike svojih kompanija na prednjoj strani, što je osiguralo njihovu identifikaciju i jasno razlikovanje u stvarnom svetu.

Međutim, stvari postaju pomalo nebulozne kada započnete upoređivanje BMW X4 i Mercedes GLC Coupe modela sa neke druge perspektive.

Kako bi naše odluke postale nešto teže, poređenje dva automobila u identičnoj crvenoj boji, gotovo da iz pojedinih uglova zamagljuje bilo kakve razlilke.

Nasuprot tome, možemo sa sigurnošću dodati da svaki od dva modela poseduje enterijere izražene u drugačijoj ličnosti, mada, obe serije takođe dolaze sa sličnim displejima informativno zabavnog sistema nalik tablet računarima.

Kada sve to ostavimo po strani i ponovo pogledamo ove automobile na sledećoj fotografiji, na kojoj dolaze u različitim nijansama, nikako ne možemo odoleti utisku da razlike svuda osim na prednjem delu ostaju minorne. Tamna boja Mercedes GLC Coupe automobila otkriva nešto drugačije i šire kosine na bokovima i pozadi, ali konstrukcija automobila ostaje gotovo identična.

Sa svim ovim na umu, ostavljamo vama da odlučite ko je pobednik, BMW X4 ili Mercedes GLC Coupe, u izboru najlepšeg modela SUB-Coupe podsegmenta, jer mi nikako ne možemo prelomiti u ovom slučaju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group