Novi Alfa Romeo 33 Stradale trijumfuje na “Concorso d'Eleganza Villa d'Este”

Više slika

Više slika

Na renomiranom “Concorso d'Eleganza Villa d'Este” – koji od 1929. godine kruniše najlepše vintage automobile, kao i najfascinantnije prototipove od 2022. godine – novi Alfa Romeo 33 Stradale osvojio je prestižnu nagradu “Design Concept Award,” potvrđujući se kao jedinstveno i neponovljivo umetničko delo u pokretu…

Ovo je peti put da je automobil Alfa Romeo dobio ovu nagradu, pridruživši se modelima Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3, i Alfa Romeo 4C Concept. Alfa Romeo je takođe jedini brend koji je osvojio oba glavna priznanja na ovom događaju, “Coppa d'Oro” i “Design Concept Award,” u istoj godini: 2002. godine sa Alfa Romeo 6C 1750 i Alfa Romeo Brera, a zatim ponovo 2012. godine sa Alfa Romeo 6C 1750 GS (serija 6, 1933) i Alfa Romeo 4C Concept.

Ove godine, nagrada je pripala novom 33 Stradale, 'manifestu' sposobnosti italijanskog brenda – sada i u budućnosti – u pogledu stila i iskustva vožnje. Novi, ručno rađeni automobil direktno se temelji na modelu Tipo 33, velikom imenu u svetu automobilizma i ikoni 1960-ih, koji se i danas smatra jednim od najlepših automobila svih vremena. Napravljen u samo 33 ekskluzivne jedinice, novi dvosed kupe kombinuje nasleđe i budućnost, i proizvodi se prema jedinstvenom zanatskom procesu, na isti način kao u renesansnim zanatskim radionicama i radionicama poznatih italijanskih karoserista iz 1960-ih.

Uspeh veličanstvenog novog 33 Stradale određuje njegova neosporna skulpturalna lepota, sa uvođenjem novih dizajnerskih elemenata iz novog jezičkog stila brenda. Konkretno, eksterijer oličava “neophodnu lepotu” i karakteriše se savršenom ravnotežom između proporcija, volumena i obrade površina. Isto tako, enterijer se izdvaja minimalističkim dizajnom, privlačnim okruženjem i materijalima koji naglašavaju iskustvo vožnje, sve vreme verno poštujući estetiku i tehnologiju modela 33 Stradale iz 1967. godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group