Nove promene u zakonu


Vozače čeka dobra vest...

Kako portal „Blic“ prenosi, na autoputevima po Srbiji, sada će se tolerisati brzina od 150 km/h, iako je maksimalna dozovljena brzina trenutno na svim deonicama 130 km/h. Od uvođenja radara na naplatnim rampama, svi vozači morali su da poštuju ograničenje brzine od 130 km/h, jer se na naplatnim rampama merilo vreme pređenog puta vozača, pa se na taj način lako otkrivalo ko je vozio preko ograničenja.

Međutim, pošto je utvrđeno da bi malo veća brzina bila bezbedna, Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“ rekao je da će ovi radari tolerisati brzinu od 150 km/h.  

Drobnjak tvrdi da će se uskoro na autoputevima ova brzinska granica promeniti i da su ovo evropski standardi koji se praktikuju i u drugim zemljama. italija će takođe uvesti maksimalnu brzinu od 150km/h, a svima je poznato da na nemačkom Autobanu, ograničenja brzine ni nema.

Ovim promenama se očekuje bolja prohodnost na autoputevima i takođe brži dolazak na željene destinacije, tako da će vozači sigurno biti zadovoljni ovim vestima.

izor:Blic.rs

Foto: Phnom Penh Post

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group