Nove linije koje su osvojile Euro NCAP titule najbezbednijih

Više slika

Više slika

Euro NCAP agencija objavila je svoje prve bezbednosne ocene za dva nova ovogodišnja modela, Cupra Formentor i Polestar 2…

Ove linije osvojile su maksimalnih pet zvezdica, pružajući savršene rezultate u testovima pogodnosti za odrasle i decu, proteckije pešaka i veoma su dobro prošli zbog svih svojih bezbednosnih karakteristika, pre svega.

Cupra Formentor dobio je ocenu 93 % u segmentu namenjenom odraslim putnicima, i 88 % u segmentu namenjenom deci. Za bezbednosne karakteristike i sistem detekcije pešaka, ova linija osvojila je 68 i 80 procenata bodova. Evropska bezbednosna agencija testirala je modele sa benzinskim motorima veličine 1,5 litara i težinom od 1.362 kg, ali se rejtinzi mogu primeniti na svim Formentros automobilima.

Što se tiče Polestar 2 serije, agencija je izabrala konfiguraciju volana sa leve strane takođe, dupli motorni sklop visokog opsega, u modelima koji teže 2.137 kg, zaduženim za osvajanje 92 i 89 procenata u kategorijama bezbednosti odraslih putnika i dece, sa 86% bodova osvojenih u okviru bezbednosnih asistencija i zaštite pešaka.

"Mi smo sada godinu nada udaljeni od tačke kada je pandemija ovog virusa natala i blokirala čitav svet pa i autoindustriju. Prodaje su opale i proizvođači imaju velikih poteškoća da pronađu načine za smanjivanje troškova i povećanje profita", izhavio je generalni direktor zadužen za bezbendost, NCAP agencije, Mičel van Ratingen.

"Euro NCAP postoji kako bi osigurao da bezbednost nema kompromisa i zaključeno je da ova dva brenda predstavljaju najveće moguće standarde u ovom polju. Do sada, bezbednost je bila centralna tačka proizvodnih strategija različitih brendova i poznata je kao polje u kome kupci ne prihvataju bilo kakav manjak standarda."

Pored testiranja ova dva vozila, agencija Euro NCAP takođe je postavila nove rejtinge za Renault Arkana model, koji je baziran na Captur liniji, kao i Lexus UX 300e serije, od kojih su obe osvojile po pet zvezdica  u bezbednosnom segmentu, takođe.

N.Đ.

Izvor: NCAP

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group