Nova Supra i motor iz BMWa?

Izgleda da se naše dugo čekanje na naslednika modela Supra približava kraju, pošto su se ponovo pojavili izveštaji, koji daju više detalja o novom sportskom automobilu iz Toyote...

 

Baziran na platformi koja je razvijena u saradnji sa BMWom, nova Supra će mnoge komponente deliti sa modelom Z4 i njegovim naslednikom, ali japanski automobil će biti veći od tog modela i koristiće produženu verziju platforme. 

Ovo će omogućiti Toyoti da udobno smesti novu Supru iznad modela GT86, a u isto vreme da ga u potpunosti odvoji od dizajna koji ima BMW, pa ćemo imati potpuno nov vizuelni model. 

AutoExpress javlja da će oba modela doći sa BMWovim motorom, benzinskim, i pokretaće zadnje točkove, dok će električni motori da pokreću prednju osovinu. Toyota će verovatno koristiti hibridnu tehnologiju iz LeMans automobila, a ako se to dogodi, nova supra će doći sa električnim motorom koji šalje snagu na obe osovine, a benzinski motor će pokretati samo zadnju, kao TS050 Hybrid. 

Postoji mogućnost da BMW i Toyota ponude i plug in verzije ovih automobila. Finalni proizvod bi trebao da bude lakši od 1400 kilograma, zbog tehnologija iz BMWa, kao i Toyotinih električnih motora. 

Oba modela bi trebala da se pojave sa nekoliko meseci razmaka, tokom naredne godine. 

O.R

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group